Mistä tuli Neiti Ö ?

Neiti Ö nimen takana on tavallaan Juice 😀

”Minua sanottiin pienenä Erkiksi, koska olin kuin Erkki, poika. Pelasin jalkapalloa, vietin aikaani mieluusti puissa ja mulla oli poikatukka. Lempisen poikien kanssa oltiin intiaaneja ja kukkaro-jekutusta Pikku-Metsän ohikulkijoille – kukkaro siiman päässä ja kun joku kyykistyi ottamaan ”tielle pudonnutta kukkaroa” – veto – ja Isoon-Metsään vauhdilla…
Olin hyväjätkätyttö, semmoinen rauhanneuvottelija, sketsien esittäjä ja mitä-tehtäis-ohjelmatoimisto.
Juice oli telkussa syksynsävelessä, kaikki katsoivat silloin syksynsäveltä, lapsetkin. Syksynsävelessä oli Erkki-niminen haastattelija, joka haastatteli Juicea lähetyksessä. Haastattelun lopussa Juice sanoi Haastattelija-Erkille ”Köötös Örkki”. Seuraavana päivänä koulussa kaikki alkoivat hokea minulle ”Köötös Örkki”, olinhan minäkin Erkki. Tuosta päivästä lähtien minua alettiin sanoa Örkiksi. Tämä Örkki-nimeni on vähän niinkuin Juicen syy – vika tai ansio.

Kun minusta tuli joku päivä iso ja hoksasin olevani lauluntekijä, aattelin, josko olisi aika jotenkin naisellisempaan nimeen. Örkki lyhentyi Ö:ksi ja sai ikinaisellisen neidin eteensä: Neiti Ö.”

Parasta Hyvää 2019

Pysytään kartalla rakkaudella ja huumorilla 😉

31.12.2018 Laulusaaressa
Suomi-Neidon Lounais-Merenhelmassa Neiti Ö

 

Kuva: Kook Management 2018