Neiti Ö – Nina Erjossaari

Neiti Ö
Se olen minä
sanoittaja ja lauluntekijä
teatteriohjaaja, dramaturgi ja näyttelijä

Kaikissa työtehtävissäni pyrin välittämään. Tarinaa ja tunteita – arvoja.

Kerron ihmisistä ja ihmisten välisyydestä – kuten rakkauden tarpeesta ja muista ihmisten perustarpeista – voimasta ja peloista – rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta – tosiystävyydestä ja yksinäisyydestä – kodista ja kodittomuudesta – rakastumisesta, onnesta, surusta, vihasta – ja vielä kerran rakkaudesta. Kirjoitan aatteista, unelmista, sinusta ja minusta, meistä, tästä ajasta, tapahtumista ja ikiajasta. Kirjoitan ihmisistä ja suhteista – luonnosta ja ihmisluonnosta – Havaintoja, tarinoita ja tunteita. Rakastan rinnastuksia ja suomen kieltä, koukkuja, huumoria ja vakavuutta ja syy-seurauksia. Arvostan läsnäoloa. 111%

Kerro Sinä, mitä seuraavaksi kerrotaan – Etsitäänkö porukalla se, mikä on tässä hetkessä tärkeintä?

Teen mieluusti myös cowrite biisejä. Tehdäänkö biisi porukalla? Kimppabiisinteossa ollaan vähän niin kuin futiksessa – lähtövalmiudessa, luetaan peliä ja rakenneteaan peliä, vastaanotetaan syötöt, otetaan pallo haltuun ja kuljetetaan sitä ja syötetään – tehdään maali!


Laulusaaren arvot – Rakkaus – Rohkeus – Läsnäolo – Luonto ja Ihmisluonto – Mitkä ovat Sinun? – Teidän?

Laululla ja hyvällä tarinalla voi rakastaa ja osoittaa, että välittää. Rakkauden tosiystävä on Rohkeus. Tarvitaan rohkeutta, jotta näkee ja erottaa, mikä on tärkeää. Tärkeää vähintäänkin on olla läsnä omassa elämässään ja olla hukkumatta epäoleelliseen. Meidän roolimme omassa elämässämme ei ole oman elämämme taustatanssija – Me olemme jokainen oman elämämme pääroolissa itsemme kokoisina – jotta joukkueemme tekee maaleja ja auttaa vastapelaajiakin kehittymään. Osallistumme maailmaamme. Annamme.

Pitää tehdä sitä, mitä varten täällä on. Sitä, mistä eniten saa iloa ja virtaa. Siitä antaa toisille eniten iloa ja virtaa. Tämä tässä on elämä. Tehdään sitä, minkä oikeaksi tunnemme. Tuntuu laululta. Tuntuu tarinalta.


Luonto ja Ihmisluonto
Luonto on tärkeä. Luonto pyrkii aina uudistumaan ja löytämään uuden kasvureitin. Luonto on ratkaisukeskeinen ja näyttää oikean suunnan. Se on ympärillämme ja luonto olemme me. Luonnon ja ihmisluonnon tasapaino on parasta. Luonto parantaa ja solut uusiutuvat. Luonto pyrkii aina kasvamaan täyteen kokoonsa. Luonto on vähän niin kuin laulu, vaikuttaa meihin ihmisiin suoraan, se menee välittömästi tunteisiin.

Laulu voi olla ikuinen jälki. Kun ihminen kuulee hyvän biisin, kyseinen laulu voi kulkea ihmisen mukana paikasta toiseen, ihmiseltä ihmiselle. Laulu voi kuljettaa ihmistä mielikuvasta toiseen, paikasta toiseen. Biisi on iso mahdollisuus. Laulu voi tehdä todella hyvää.

Ihminen mahtuu lauluun – Ja monta laulua ihmiseen

Olen pienestä asti tehnyt esityksiä, järjestänyt Pikkumetsän Käpyjuhlia. Pääsymaksuna oli kerätä roska luonnosta. Pikkumetsässäkin treenattiin lauluja, keksittiin omia sanoja ja kannustushuutoja, sketsejä ja vitsejä. Esityksissä oli tilannekomiikkaa, hahmoja, päivän politiikkaa ja kantaaottavuutta ja rauhanlauluja. Uskalsimme olla jonkun puolesta ja täysillä. Kutsuimme koolle kaikkien äidit, isät, mummot ja ystävät. Pikkumetsän Käpyjulien esitykset olivat tottakai valloittavia! Pitänee järjestää joku päivä Isonmetsän Nuotiojuhlat merenrannassa Laulusaaressa. Tervetuloa!

Teidän, Neiti Ö – Nina Erjossaari

 

Lauluntekijä-saavutuksiani ja biisintekijä-kilpailumenestystä:

Olen Suomen Musiikintekijät ry:n jäsen. Tässä on saavutuksiani sekä biisintekijä-kilpailumenestykseni:

2017 Suomi Sataa Lyriikkaa -projekti
100 uutta sanoitusta 2017 aikana – tämän päivän runonkeruumatkalla biisintekijä Neiti Ö

2016 Somero Soikoon, finaalibiisi
Jos on tarkoitettu, san. Neiti Ö, säv. Heidi Maria Paalanen

2013 Vuoden Merilaulu, finaalibiisi
Meri ja mies, san. Neiti Ö, säv. Valtteri Lipasti

2012 Vuoden Merilaulu, 3. sija
Sinä olet meri ja minä olen saari, san. Neiti Ö, säv. Heidi Maria Paalanen

2012 Rytmimusiikkituotannon ammattitutkinto, lauluntekijä

2011 Turun Paras Klubi 2011 – palkinto:
Torstai on lauluja täynnä – lauluntekijäklubi, perustaja, promoottori

2010 Vuoden Merilaulu, voittobiisi, 1. sija
Sydänystävä on meri, san. Neiti Ö, säv. Heidi Maria Paalanen

2009 Rocklyriikka-kilpailu, jaettu 2. sija
Kesytät minut luoksesi lepäämään san. säv. & esitys Neiti Ö

Uusia musiikkinäytelmiä – Hittinäytelmiä –

Sorvaan biisejä ja sanoituksia myös musiikkinäytelmiin. Olen tehnyt biisejä näytelmiin, käsikirjoittanut, dramatisoinut sekä ohjannut musiikkinäytelmiä kirjan tai elokuvakäsiksen pohjalta, luethan näytelmäkirjailijaesittelyni. Näin on syntynyt uusia musiikkinäytelmiä. Lähestulkoon kaikki niistä ovat kantaesityksiä. Musanäytelmiäni on esitetty ja esitetään Suomen teattereissa. Tässä muutama esimerkki:

Veera Salmi – Nina Erjossaari: PULUBOI-hittinäytelmä osa 1 
Biisit Neiti Ö ja Valtteri Lipasti
Näytelmää on esitetty mm. Ykkösryhmä kiertueteatterissa (kantaesitys), Tornion kaupunginteatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa ja Turun Nuori Teatterissa.
Tulossa: PULUBOI hittinäytelmä osa 1 saa jälleen ensi-iltansa huhtikuussa 2019 – Tällä kertaa Varkauden Teatterissa
Dramatisointi Neiti Ö – Näytelmän biisit Neiti Ö ja Valtteri Lipasti 

Tulossa:
PULUBOI hittinäytelmä osa 2 Lue lisää __

 

Timo Parvela – Nina Erjossaari: KEINULAUTA 
Musiikkinäytelmääni on esitetty mm. Oulun kaupunginteatterissa, Vaskion kesäteatterissa ja Ryhmäteatterissa Suomenlinnan kesäteatterissa.

Anna-Leena Härkönen – Nina Erjossaari: HÄRÄNTAPPOASE
Sanoitukset Neiti Ö ja Anna-Leena Härkönen
Tätä rockmusikaalia on esitetty mm. Kouvolan kaupunginteatterissa, Kemin kaupunginteatterissa, Suomusjärven kesäteatterissa, Kaarinan Nuorisoteatterissa, Mikkelin Näyttämöpäivillä, vieraluesityksenä Turun kaupunginteatterissa ja Q-Teatterissa sekä kutsuvieraana Tampereen Teatterikesässä.

Musiikkinäytelmien tekijänoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry ja näytelmien biisejä TeostoVoit kysyä näytelmien biisien tallenteita Laulusaaresta.

PULUBOI hittinäytelmä sarjan – oikeudet löytyvät Näytelmäkulmasta: https://www.dramacorner.fi/fi

1997 Ykkösryhmä kiertueteatteri, Kaarina, perustaja ja taiteellinen johtaja

1995 TeatteriSusi, Turku, perustaja ja taiteellinen johtaja

1991 Kaarinan Nuorisoteatteri, Kaarina, perustaja ja taiteellisen tiimin jäsen